Стало відомо про нові проекти скасування декларацій для активістів

Читать на русском
Для розробки нового проекту закону про скасування е-декларування для антикорупціонерів буде створена робоча група при президентові України, проект передбачатиме прозору звітність для громадських організацій.

Для розробки нового проекту закону про скасування е-декларування для антикорупціонерів буде створена робоча група при президенті України, проект передбачатиме «прозору звітність» для громадських організацій.

Про це під час брифінгу заявила представник президента в Верховній Раді, член фракції БПП Ірина Луценко, коментуючи провалені проекти, пише «Слово і Діло».

Рада не змогла скасувати е-декларації для антикорупціонерів: реакція соцмережНародні депутати провалили голосування за скасування обов'язкового подання декларації для антикорупціонерів.

«Незабаром при президенті України буде створена робоча група, яка підготує новий законопроект про скасування е-декларування для активістів. За основу буде взятий наявний президентський законопроект. Крім того, будуть враховані зауваження Венеційської комісії», – сказала вона.

Луценко розповіла, що законопроект передбачатиме скасування е-декларування для громадських активістів, проте натомість запроваджуватиме «прозору звітність» для громадських організацій.

У Раді чекають на екстрене засідання щодо е-декларування громадських активістівАндрій Парубій дав доручення комітету Ради з питань запобігання та боротьби з корупцією провести екстрене засідання по е-декларуванню громадських активістів.

На її думку, цю ідею, ймовірно, підтримають також міжнародні партнери України, які надають фінансову підтримку нашій країні й хочуть мати впевненість, що гроші використовуються коректно. Як приклад некоректного використання коштів Луценко навела створення системи е-декларування для НАЗК розробником «Міранда», що виконав лише частину технічних завдань.

Луценко нагадала, що президент вніс свій законопроект 8 місяців тому, проте жодна фракція, крім БПП, його не підтримала.

«А за два дні до завершення терміну подання декларацій усі раптом вирішили на цій темі попіаритися. Все, що робиться поспіхом, не має успіху», – сказала Луценко.

Нагадаємо, сьогодні в Раді депутати не підтримали жоден законопроект щодо е-декларацій для активістів, у тому числі й президентський.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: