Рада провалила президентський закон про декларації для активістів

Читать на русском
Верховна Рада відхилила законопроекти 6271 і 6674, якими пропонувалося замінити обов'язкове декларування доходів активістами на подачу ними спеціальних фінансових звітів.

Верховна Рада відхилила законопроекти №6271 і №6674, якими пропонувалося замінити обов'язкове декларування доходів активістами на подання ними спеціальних фінансових звітів.

Законопроекти голосувалися пакетом. Парламент відмовився відправляти їх на доопрацювання до комітету або авторам, пише «Слово і Діло».

Рада 3 квітня спробує скасувати декларації для антикорупціонерів: реакція соцмережЕ-декларування для громадських організацій парламент знову спробує скасувати наступного тижня, 3 квітня.

За словами спікера Андрія Парубія, законодавчі ініціативи вважаються відхиленими.

Автором проекту №6271 є голова фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко з групою інших депутатів. Вони пропонували повністю скасувати обов'язок громадських активістів, які протидіють корупції в Україні, декларувати майно.

Законопроект №6674 зареєстрував президент Петро Порошенко. Він також просив Раду скасувати декларування активістами доходів, але замість цього додавав до законодавства вимогу про фінансову звітність громадських організацій.

Нагадаємо, раніше ВР не вистачило голосів, щоб включити до порядку денного скасування електронного декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційними розслідуваннями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: