Не всі митні декларації оформлюються через Єдине вікно, як обіцяв Продан

Читать на русском
У п'яти областях України оформлення товарів підприємствами через єдине вікно перевищує 90 відсотків. Однак загалом у країні чверть митних декларацій не потрапляє до єдиної електронної системи.
Мирослав ПроданСлово і Діло

Виконуач обов'язків голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан провалив обіцянку про те, що з 1 лютого 2018 року 100% митних декларацій почнуть оформлюватися за принципом Єдиного вікна.

Таку обіцянку він дав 29 грудня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«З 1 лютого 2018 року сто відсотків митних декларацій почнуть оформлюватися за принципом Єдиного вікна. Сьогодні ІТ-складова для цього повністю готова», – написав Продан на своїй сторінці в Facebook.

Єдине вікно – це єдина електронна система обміну даними, яка дозволяє різним службам контролю й митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, та про результати його державного контролю.

Як повідомили в ДФС, з 1 лютого до 21 березня 2018 року з 356,9 тисячі поданих митних декларацій 216,6 тисячі оформлені через Єдине вікно. У службі уточнили, що це 74,5% від загального обсягу оформлених декларацій.

Полтавська область поки що єдина, де 100% товарів оформлюються через «єдине вікно». Ще в чотирьох областях цей показник понад 90%: у Луганській – 97,1%, Львівській – 93,7%, Тернопільській – 93%, Івано-Франківській – 92,5%.

Виходить, що майже чверть декларацій не потрапляє до єдиної електронної системи, тому обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Продан за рік дав 3 обіцянки, з яких одну виконав і одну провалив.

Раніше ми писали, що ДФС призупиняє роботу реєстру податкових накладних.

Чи готова Україна до податкової амністії, читайте в нашому матеріалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: