Раді не вистачило голосів, щоб скасувати декларування для активістів

Читать на русском
Законопроекти щодо скасування декларування для активістів не набрали потрібної кількості голосів.  Раніше Парубій доручив комітету ВР провести екстрене засідання.

ВР на засіданні 3 квітня відмовилася включати до порядку денного скасування електронного декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційними розслідуваннями.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна».

У НАЗК відзвітували, скільки декларацій було подано на 1 квітняДо Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подано 816 509 декларацій за 2017 рік.

За результатами голосування до порядку денного не включили законопроекти №№8120, 8120-1, 8209, 8209-1. Два останніх документи передбачають скасування е-декларацій для громадських активістів. Після короткого обговорення, в якому взяли участь представники депутатських фракцій і груп, ці законопроекти знову поставили на голосування для включення до порядку денного та ухвалення рішення, однак рішення підтримали лише 203 нардепи.

Після цього на голосування поставили окремо проекти №№8209 та 8209-1, проте вони не набрали достатньої кількості голосів для включення до порядку денного.

Нагадаємо, раніше спікер Ради Андрій Парубій доручив комітету ВР провести екстрене засідання щодо е-декларування громадських активістів після того, як на засідання комітету не з'явився жоден із представників «Народного фронту», в тому числі в. о. голови комітету Юрій Савчук.

Раніше Порошенко закликав Раду скасувати декларування для антикорупціонерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: