Суд заборонив державі управляти арештованим майном Клименка

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Нацагентству з розшуку та менеджменту активів керувати арештованим майном міністра часів Януковича Олександра Клименка.

Окружний адміністративний суд Києва 2 квітня тимчасово заборонив Нацагентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) керувати арештованим майном міністра часів Януковича Олександра Клименка.

Про це повідомляє в Facebook громадська організація Transparency International Ukraine, пише «Слово і Діло».

Луценко провалив обіцянку до кінця 2017 року передати до суду справу КлименкаГенеральний прокурор не виконав уже четверту обіцянку щодо розслідування справи Януковича й причетних до неї вищих посадових осіб.

За її даними, зокрема, агентству заборонено керувати й продавати елітні квартири в Києві та Одесі, 20 машиномісць, нежитлові приміщення в ТРЦ «Гулівер» та низку елітних транспортних засобів, що належать екс-міністру та його оточенню, яких звинувачують у створенні злочинної організації, привласненні й розтраті майна, службовій підробці й фіктивному підприємництвы. Водночас майно залишається у веденні Агентства.

У своєму рішенні суд послався «на свій досвід і нормативну практику».

Саме Агентство на своїй сторінці в Facebook підтвердило, що Окружний адмінсуд дійсно заборонив АРМА управляти майном, переданим йому Головною військовою прокуратурою в рамках кримінального провадження, але ім'я власника відомство не називає.

Справа Клименка: нові докази держзрадиСпівробітники Служби безпеки України задокументували нові докази причетності екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка до державної зради.

Як відомо, в лютому силовики увійшли до медіа-холдингу «Вести».

Влітку 2017 року Головна військова прокуратура спільно з Національною поліцією та КОРД провела «другу хвилю» обшуків у приміщеннях, що належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, в тому числі й у редакції «Радіо Вести».

Як заявляв головний військовий прокурор Анатолій Матіос, арештоване майно Клименка передали в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: