Луценко прокоментував причетність батька депутата від БПП до «схем Клименка»

Читать на русском
Світлана Заліщук підтвердила, що її батько дійсно свого часу очолював одну з філій банку Капітал, але не має жодного стосунку до справ Клименка.

Батько народного депутата України від БПП одним із керівників київського відділення банку «Капітал», завдяки якому функціонували так звані «податкові майданчики Клименка».

Про це написав на своїй сторінці в Facebook генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Військова прокуратура проводить 25 обшуків у місцях проживання екс-керівників банку «Капітал». Одним із керівників його київського відділення був батько народного депутата України від БПП. Знаючи послідовну антикорупційну риторику цього народного депутата, викликає подив заява про невинуватість родича», – пише очільник ГПУ.

«Закон один для всіх. Родинні відносини не можуть бути ані обтяжуючою, ані реабілітуючою обставиною», – додав Луценко.

Він зазначив, що злочинна схема так званих «податкових майданчиків» екс-голови Міністерства доходів та зборів Олександра Клименка використовувала банк «Капітал» для грошових переказів, направлених на незаконне відшкодування ПДВ та виведення готівки.

Зазначимо, що Луценко не вказав прізвище депутата, проте раніше повідомлялося, що йдеться про батька антикорупціонерки Світлани Заліщук, яка в своєму Facebook підтвердила, що її батько дійсно свого часу очолював одну з філій банку «Капітал», але не має жодного стосунку до справ Клименка.

Раніше НАБУ провело обшуки за місцем роботи та проживання міського голови Одеси Геннадія Труханова в рамках розслідування двох кримінальних проваджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: