АРМА просить прокуратуру втрутитися в ситуацію в «Гулівері» (доповнено)

Читать на русском
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, просить прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями київського комплексу Гулівер.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, просить прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями київського комплексу «Гулівер».

Відповідний лист, скерований до Головної військової прокуратури Генпрокуратури 14 лютого, є в розпорядженні «Української правди», повідомляє «Слово і Діло».

«Маски-шоу» в Gulliver: із чим пов'язане захоплення «Вестей» і про що це говорить8 лютого керівництво видання Вести повідомило, що до офіса редакції газети увірвалися працівники поліції, видання не могло працювати. Оцінили інцидент експерти.

У ньому зазначається, що 28 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва у справі про злочинне угрупування Віктора Януковича та його оточення ухвалив передати приміщення на 31-33 поверхах «Гулівера» (Спортивна, 1-а) площею 1560,7 кв. м, 1560,3 кв. м та 1339,9 кв. м в управління Нацагентства з розшуку та управління активами корупціонерів (АРМА).

А 31 січня 2018 року Печерський суд наклав арешт і передав АРМА і нежитлове приміщення на 1 поверсі торгово-офісного комплексу площею 381,3 кв. м.

Силовики знову прийшли до редакції «Вестей»: реакція соцмережДо офісу Вестей сьогодні вранці прийшли працівники Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Оскільки вироки суду не було виконані, 8 лютого правоохоронці забезпечили доступ до приміщень, які передали АРМА. Але того ж дня невідомі штурмували їх, а охорона «Гулівера» відмовилася піднімати правоохоронців, тож вони йшли на 31-й поверх пішки.

Нападники, як вказує АРМА, вели за собою представників ТОВ «Юнісон Груп» Олександра Клименка.

13 лютого управитель повідомив, що вхід на 32-й та 33-й поверхи «Гулівера» заблокований, як і ліфти, всі комунікації там відключені, а представникам управителя погрожують «фізичною розправою».

За даними АРМА, до переданих йому приміщення щодоби вдираються групи чоловіків у камуфляжі й «псують меблі, будують із них барикади, влаштовують бійки з працівниками охоронної фірми управителя».

Нацагентство просить Головну військову прокуратуру ГПУ невідкладно вжити заходів, щоб допомогти АРМА в «наведенні ладу» на 31-му, 32-му та 33-му поверхах торгово-офісного комплексу й забезпечити виконання рішень Печерського суду щодо згаданих приміщень.

У той же час в компанії «Юнісон груп» дані, викладені в листі АРМА називають недостовірною інформацією і припускають, що цей лист - умисна провокація чиновників АРМА з метою «дискредитувати позицію законного орендаря 32-го поверху, яким є медіа-холдинг «Вести Україна».

«Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими злочинним шляхом (АРМА) навмисно перекручує факти і вводить в оману ГПУ та громадськість із метою провокації. 32 і 33 поверхи БЦ «Гуллівер» незаконно утримують і розгромили представники компанії «БЦ Навігатор», яка була визначена АРМА як компанія-управитель», - сказано в заяві.

Як відомо, в частині спірних приміщень розташовувалася редакція газети «Вести».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: