Арештовані у «справі Клименка» автівки виставили на аукціон

Читать на русском
Загалом Нацагентству передали 22 транспортних засоби, конфіскованих у рамках розслідування справи Клименка.

П'ять легкових автомобілів представницького класу орієнтовною вартістю близько 7 мільйонів гривень, арештованих у рамках розслідування «справи Клименка», передали для продажу на аукціоні.

Журналістам продемонстрували п'ять готових до аукціону автомобілів, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Очільник Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, Антон Янчук розповів, що це перша передача активів, заарештованих у кримінальних провадженнях, для реалізації.

«Якщо власника (активів – ред.) визнали винним у скоєнні злочину або в рамках кримінального провадження буде доведено, що ці активи є похідними від злочину, тоді кошти, отримані від їх реалізації, підлягають конфіскації й будуть перераховані до держбюджету», – пояснив він.

«Якщо власник буде визнаний невинуватим у скоєнні злочину або буде доведено, що ці активи не є похідними від злочину, то всі отримані від реалізації кошти плюс нараховані відсотки отримає власник», – пояснив голова Нацагентства.

Така процедура, за його словами, передбачена для збереження вартості автомобілів як активів, що швидко знецінюються.

Генеральний директор ДП СЕТАМ, яке займається аукціоном, Віктор Вишньов, відповідаючи на запитання журналістів про можливих покупців цих легкових автомобілів, сказав: «Це можуть бути і звичайні українці, які хочуть купити автомобіль, і професійні покупці... які постійно торгуються й викуповують автомобілі з метою їх подальшого перепродажу».

ГПУ проводить обшуки у партії Клименка та причетних до нього осібЗ метою отримання доказів незаконної легалізації коштів проводиться обшук у житлових приміщеннях уповноважених осіб політичної партії «Успішна країна».

Представлені п'ять автомобілів, за його словами, будуть на торгах 20 листопада. Говорячи про вартість цих авто, Вишньов уточнив, що орієнтовно автомобілі коштують близько 7 млн ​​грн.

«Ці активи вже перебувають у системі, ви можете знайти пщодо них інформацію ... BMW Alpina – понад 2,3 мільйона гривень, BMW X6 – 2,2 мільйона гривень, Mercedes GLE – понад 1,3 мільйона гривень, два автомобілі Toyota Camry – близько 0,5 мільйона гривень кожен», – додав він.

Відзначається, що загалом Нацагентству передали 22 транспортних засоби, конфіскованих у рамках розслідування «справи Клименка».

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що арештоване майно Клименка передали в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

Також зазначимо, Юрій Луценко прокоментував причетність батька депутата від БПП до «схем Клименка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: