Луценко провалив обіцянку до кінця 2017 року передати до суду справу Клименка

Читать на русском
Генеральний прокурор не виконав уже четверту обіцянку щодо розслідування справи Януковича й причетних до неї вищих посадових осіб.
Днепр Час

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виконав обіцянку до кінця 2017 року передати до суду справу екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Таку обіцянку він дав 22 вересня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«До кінця року передамо до суду справи Курченка, Азарова, Арбузова, Захарченка, Клименка», – написав генпрокурор на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, головний фіскал часів президентства Януковича Олександр Клименко проходить як фігурант одразу в декількох кримінальних провадженнях. Він підозрюється в участі в організованій злочинній організації, а також у скоєнні особливо тяжкого злочину проти державної власності та заподіянні матеріальних збитків державі в розмірі 3,1 млрд грн.

У Генпрокуратурі «Слову і Ділу» підтвердили, що станом на 2 січня 2018 року проти Курченка здійснюється досудове розслідування за низкою кримінальних проваджень. За одним із них здійснюється спеціальне досудове розслідування, після завершення якого обвинувальний акт буде скерований до суду. За іншими кримінальними процесами досудове розслідування триває.

31 січня 2018 року генпрокурор Луценко повідомив, що щодо Клименка лише наприкінці минулого року Генпрокуратура отримала від суду дозвіл на спеціальне досудове розслідування. Також генпрокурор пообіцяв, що в 2018 році почнуться заочні судові процеси щодо економічних злочинів команди екс-президента Януковича. Для цього Генпрокуратура має завершити відповідні розслідування.

Проте в 2017 році справа екс-міністра доходів і зборів Клименка до суду так і не потрапила.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Юрій Луценко дав 147 обіцянок, з яких 43 виконав, а 76 – провалив.

Також ми писали про те, що Луценко провалив одразу три обіцянки – до кінця 2017 року передати до суду справи Азарова, Захарченка та Арбузова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: