Які ініціативи в Раді обіцяли реалізувати мажоритарники Івано-Франківської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує аналізувати, як політики виконують свої обіцянки. Сьогодні ми проаналізуємо, які законодавчі ініціативи обіцяли реалізувати в парламенті мажоритарники Івано-Франківської області.

В області загалом сім мажоритарників і чотири з них давали такі обіцянки. Всі свої обіцянки провалив Юрій Дерев'янко. В 2016 році після скандалу навколо «панамських документів» народний депутат обіцяв домогтися створення тимчасової слідчої комісії з розслідування офшорних скандалів. Верховна Рада намагалася ухвалити відповідну постанову, але ініціатива була відхилена. Дерев'янко за постанову голосував, однак після невдачі нових спроб створити ТСК не зробив.

Соцзахист військових та антикорупційний суд: як Рада провела пленарний тижденьСлово і Діло аналізувало, як Рада провела черговий пленарний тиждень. Серед важливих ухвалених законопроектів – антикорупційний суд.

У минулому році Дерев'янко обіцяв, що депутати міжфракційного об'єднання «Право на захист» працюватимуть над створенням єдиного законодавства про право на володіння зброєю. Станом на 27 лютого в об'єднання входить 12 нардепів, але жоден з них не зареєстрував законодавчої ініціативи з питання зброї.

Юрій Тимошенко провалив передвиборчу обіцянку ініціювати створення підрозділів екологічної міліції. За ідеєю, за допомогою цих підрозділів мала вестися боротьба з неконтрольованою вирубкою лісів і вивезенням із річок каменю й піску. Однак до внесення відповідного законопроекту справа не дійшла.

Хто подав найбільше законопроектів до Верховної Ради в лютомуПротягом місяця в Раді були зареєстовані майже сто законопроектів. Хто з політиків став лідером у законотворчій діяльності, вивчали аналітики Слова і Дела.

Зате Тимошенко розробив законопроект, спрямований на захист водних ресурсів. У листопаді 2016 року проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення охорони водних об'єктів)» був зареєстрований у Раді, щоправда, в лютому минулого року відкликаний.

Анатолій Дирів також не впорався з передвиборною обіцянкою в першу чергу ініціювати закон про децентралізацію влади. Стабільно голосує нардеп за законопроекти, спрямовані на розвиток агропромислового комплексу (ця обіцянка також входила до його програми). Також Дирів проголосував за законопроекти, які закріплюють надання допомоги учасникам антитерористичної операції та їхнім сім'ям.

А Юрій Соловей минулого року, як і обіцяв, вніс до Ради законопроект про пенсійну реформу, що передбачає введення обов'язкової накопичувальної пенсійної системи.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроект про антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: