Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Дирів пообіцяв добиватися ухвалення законів, спрямованих на розвиток АПК

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 86 Анатолій Дирів у своїй передвиборній програмі пообіцяв першочергово прийняти закон, спрямований на розвиток агропромислового комплексу як однієї з перспективних галузей української економіки.
Архів
Сказано 23 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=8994
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=8994
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56331
  • http://www.uagra.com.ua/analytics/events/zakonoproekt-2558a-pro-vnesennya-zmin-do-deyakyh-zakonodavchyh-aktiv-ukrayiny
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=334
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6516
  • http://ck-oda.gov.ua/verhovna-rada-uhvalyla-byudzhet-ekonomichnoho-zrostannya/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16099

Результат

В січні 2015 року Верховна Рада ухвалила проект закону «Про внесення зміни до статті 17-2 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів)» №1548. Метою законопроекту є здійснення державної підтримки не лише великих, а й середніх та дрібних сільськогосподарських товаровиробників шляхом зняття обмежень щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції.

В грудні було ухвалено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» №2558а. Закон передбачає скасування та/або обмеження дії 22 дозвільних процедур та вимог щодо здійснення господарської діяльності, що значно спростить вихід нових суб’єктів господарювання на ринок, збільшить рентабельність виробництва та знизить роздрібні ціни на продукти харчування; обмеження повноважень окремих державних органів щодо здійснення функцій державного контролю, що суттєво скоротить адміністративні витрати аграріїв; спрощення процедури реєстрації деяких добрив, що дозволить суттєво знизити їх ціну в Україні, а як наслідок – підвищити рентабельність рослинництва; зменшення корупційних ризиків, пов’язаних з дозвільними процедурами; посилення економічної привабливості агропромислового комплексу України та покращення позиції України у міжнародних рейтингах економічної свободи. У законопроекті враховано позиції громадських організацій, представників бізнесу, експертів та державних органів, які висловили бажання брати участь у його розробці.

Навесні 2016 року Верховна Рада ухвалила проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» №1599. Анатолій Дирів підтримав всі вказані законопроекти.

У грудні 2017-го парламент ухвалив бюджет на 2018 рік, яким передбачається збільшаться видатків порівняно з 2017 роком на 15% ( 7,3 млрд грн). З цих коштів понад 1 млрд гривень буде направлено на підтримку малих і середніх фермерських господарств. Дотація сільгоспвиробникам передбачена на рівні 2 млрд гривень. Окремо 4 млрд грн буде виділено на підтримку розвитку тваринництва. Також в 1,7 рази збільшиться обсяг коштів, що направляються на здешевлення вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки. На цю програму в 2018 році в проекті бюджету передбачено майже 1 млрд гривень.

Анаторій Дирів голосував за вказаний законопроект.

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання