Хто подав найбільше законопроектів до Верховної Ради в лютому

Читать на русском

Протягом лютого законотворча діяльність народних депутатів значно пожвавилася. Перш за все Верховна Рада закликала президента Польщі ветувати закон про «бандеризм», а Парубій підписав закон про приватизацію. Також, незважаючи на те, що молитовний сніданок із президентом США Трампом паралізував роботу парламенту щонайменше на два сесійних дня, депутатам вдалося ухвалити в першому читанні президентський законопроект про антикорупційний суд. До того ж протягом місяця у Верховній Раді були зареєстровані майже сто законопроектів. Аналітики «Слова і Діла» підрахували, які фракції та депутати підготували та зареєстрували найбільше законопроектів у Раді протягом минулого місяця.

Отже, в лютому у Верховній Раді були зареєстровані 95 проектів законів, із них 4 ініціював президент України, 17 – Кабінет міністрів, 74 – народні депутати.

Президентський проект закону «Про національну безпеку України» має визначити механізми керівництва у сфері національної безпеки та оборони. Окремий розділ документу визначатиме Стратегію національної безпеки України, Стратегію воєнної безпеки України, а також Стратегію громадської безпеки та цивільного захисту України.

Соцзахист військових та антикорупційний суд: як Рада провела пленарний тижденьСлово і Діло аналізувало, як Рада провела черговий пленарний тиждень. Серед важливих ухвалених законопроектів – антикорупційний суд.

Із 74 проектів законів, що зареєстрували народні депутати в лютому, лідером стала фракція «Блоку Петра Порошенка», яка ініціювала 33 нових документа (по чотири проекти закону розробили Руслан Демчак, Михайло Довбенко, Олег Недава, Іван Рибак, Павло Різаненко та Марія Іонова).

Марія Іонова стала співавторкою проекту закону, що має врегулювати проблему відсторонення від посади чиновника, якого підозрюють у корупційних діях, а також усунути законодавчі прогалин при визначенні судового рішення як «неправосудного».

Другою за продуктивністю з подання законопроектів стала фракція «Народного фронту», яка зареєструвала 25 документів (чотири з них підготував Павло Дзюблик).

Представники фракції «Опоблоку» долучилися до розробки 7 проектів законів, з яких 4 підготував Олександр Вілкул. Він зареєстрував документ, який має внести зміни до скандального закону України «Про освіту». Вілкул наполягає, щоб так звану мовну статтю цього закону поправили таким чином, щоб діти-представники нацменшин могли навчатися своєю мовою не лише в садочках та початковій школі, але й протягом усього навчання.

Фракція «Самопомочі» розробила 16 проектів законів, з них 10 підготувала Олена Сотник, 8 – Тетяна Острікова й 5 – Руслан Сидорович.

Представники фракції «Батьківщини» подали 16 документів, лідеркою стала Альона Шкрум, яка долучилася до підготовки 4 проектів законів.

Найактивнішою з позафракційних депутатів стала Оксана Сироїд, яка підготувала 6 законопроектів.

Детальніше – на інфографіці.

Протягом місяця в Раді були зареєстовані майже сто законопроектів. Хто з політиків став лідером у законотворчій діяльності, вивчали аналітики Слова і Дела.

Хто з політиків активніше за всіх працював у січні, можна подивитися на нашій інфографіці.

Також «Слово і Діло» підрахувало, хто з чиновників та політиків наобіцяв більше за всіх у лютому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: