Закон про легалізацію зброї в Україні так і не з'явився, як обіцяв Дерев'янко

Читать на русском
Мажоритарник Юрій Дерев'янко провалив обіцянку про те, що депутати міжфракційного об'єднання «Право на захист» працюватимуть над створенням єдиного законодавства щодо права на володіння зброєю.
Дерев'янкоСлово і Діло

Народний депутат України Юрій Дерев'янко пообіцяв, що депутати міжфракційного об'єднання «Право на захист» працюватимуть над створенням єдиного законодавства, яке дозволить володіти зброєю і використовувати її на свій захист.

Таку обіцянку він дав 6 квітня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Представники всіх політичних фракцій і партій, які сьогодні об'єдналися в міжфракційне об'єднання «Право на захист», працюватимуть над тим, щоб створити єдине законодавство, яке дасть можливість володіти зброєю, використовувати зброю з метою захисту, в першу чергу, і щоб це було законодавчо врегульовано», – пообіцяв Дерев'янко, виступаючи на брифінгу у Верховній Раді.

Станом на 27 лютого 2018 року апарат Верховної Ради повідомив, що в міжфракційне депутатське об'єднання «Право на захист» входить 12 народних депутатів: Дерев'янко Ю. Б., Луценко І. В., Ричкова Т. Б., Логвинський Г. В. , Алексєєв С., О., Білоцерківець Д. А., Чижмарь Ю. В., Парасюк В. С., Левус А. М., Кішкар П. М., Висоцький С. В. та Саврасов М.В.

Однак, в жодного з них, в тому числі Юрія Дерев'янка, немає зареєстрованих законодавчих ініціатив, що дають можливість володіти зброєю та використовувати її для особистого захисту. Тому обіцянка отримує статус «не виконана».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Дерев'янко дав 32 обіцянки, з них 7 виконав і 10 провалив.

Нагадаємо, нардеп Іллєнко розповів, що заважає прийняти закон про легалізацію зброї.

Про те, чи готова країна до легалізації зброї читайте в колонці експерта.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: