«Газпром» розпочав процедуру розірвання контрактів з «Нафтогазом»

Читать на русском
Газпром розпочав процедуру розірвання контрактів з Нафтогазом. Росіяни розраховують на новий склад арбітрів у Стокгольмі для свого позову.

У Росії почали процедуру розірвання контрактів з НАК «Нафтогаз України».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв, передає Радіо Свобода.

У країнах ЄС зараз така ж проблема з газом, як в Україні, через різке похолоданняУкраїна переходить на режим заощадження газу через те, що Газпром припинив постачання блакитного палива й навіть повернув Нафтогазу передоплату за березень.

«Ми почали процедуру розірвання контрактів з НАК «Нафтогаз України». І нову справу в Стокгольмському арбітражі за цим позовом «Газпрому» абсолютно точно буде розглядати інший склад арбітрів», – сказав Медведєв.

Нагадаємо,головний комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що «Газпрому» не вдалося дискредитувати Україну в очах Європи, натомість росіяни показали себе як ненадійного постачальника.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що ситуація з газопостачанням стабілізується, критичний період - подолано.

Як відомо, Держдеп звернувся до РФ і закликав відновити поставки газу.

Вчора, після рішення «Газпрому» припинити поставки, НАК закликала українців знизити температуру в приміщеннях на 1-2 градуси для економії споживання газу.

Також повідомлялося, що російський «Газпром» починає строкову процедуру розірвання контрактів з НАК «Нафтогаз України» на поставку і транзит газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: