«Газпром» потрапив у пастку, яку готував для України - «Нафтогаз»

Читать на русском
Газпрому не вдалося дискредитувати Україну в очах Європи, натомість росіяни показали себе як ненадійного постачальника.

«Газпрому» не вдалося дискредитувати Україну в очах Європи, натомість росіяни показали себе як ненадійного постачальника.

Про це на своїй сторінці написав головний комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, пише «Слово і Діло».

«Нафтогаз» підписав терміновий контракт із ПольщеюНАК «Нафтогаз України» і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали контракт про термінове постачання газу.

«Українці довели Європі - що Нафтогаз забезпечує надійні надходження газу в Європу, на відміну від Газпрому», - заявив він.

«Це дуже важливо для того, щоб європейці відмовилися від Північного Потоку 2 - газопроводу з Росії до Німеччини, який може повністю забрати у України доходи від транзиту, а це приблизно 2-3 млрд дол в рік», - написав Вітренко.

Нагадаємо, польські та чеські газові оператори підтвердили сумлінне виконання Україною транзитних зобов'язань.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що ситуація з газопостачанням стабілізується, критичний період - подолано.

Як відомо, Держдеп звернувся до РФ і закликав відновити поставки газу.

Вчора, після рішення «Газпрому» припинити поставки, НАК закликала українців знизити температуру в приміщеннях на 1-2 градуси для економії споживання газу.

Також повідомлялося, що російський «Газпром» починає строкову процедуру розірвання контрактів з НАК «Нафтогаз України» на поставку і транзит газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: