Спір «Нафтогазу» та «Газпрому»: Порошенко збирає нараду

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розпорядився зібрати нараду через відмову російського Газпрому виконувати рішення Стокгольмського арбітражу.

Президент України Петро Порошенко розпорядився зібрати нараду через відмову російського «Газпрому» виконувати рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це Порошенко заявив в ході засідання Ради національної безпеки і оборони України, пише «Слово і Діло», з посиланням на РБК.

Спір «Нафтогазу» та «Газпрому»: що вирішив Стокгольмський арбітраж і в чому побоюванняПрезидент України назвав рішення Стокгольмського арбітражу історичною перемогою. Оцінили спір Нафтогазу та Газпрому експерти.

«Я хотів би зараз звернутися до голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, Юрія Віталійович (Луценка - ред.), просив би Генеральну прокуратуру підключитися до цього процесу, допомогти, просив би Міністерство юстиції підключитися до цього процесу, просив би Міністерство закордонних справ терміново зібрати нараду і, якщо «Газпром» не сплатить ці гроші, я так розумію, що він почав це робити ще вчора, НАК повинен домогтися арештів активів «Газпрому» і забезпечення виконання цих рішень», - заявив Порошенко.

За словами Порошенка, «Газпром» заявив, що не виконуватиме рішення Стокгольмського арбітражу.

«Газпром» робить провокаційні заяви про те, що він не збирається виконувати рішення Стокгольмського арбітражу. Компанія офіційно заявляє в переговорах із НАК «Нафтогаз України», що не збирається виконувати рішення», - заявив він.

Раніше повідомлялося, що ДФС «привітала» Коболєва з перемогою персональним штрафом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: