Зранку гроші – ввечері газ. «Газпром» більше не вимагає оплатити поставки на Донбас

Читать на русском
Газпром припинив вимагати від Нафтогазу сплати поставки газу на окуповані території Донбасу. Фінансові претензії налічували 1,3 мільярда доларів.

Російський «Газпром» припинив вимагати від НАК «Нафтогаз України» сплати за поставки газу на окуповані території Донбасу.

Як пише «Слово і Діло», про це сьогодні під час українського енергетичного форуму повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко, передає «РБК-Україна».

Рішення суду щодо «Нафтогазу» та «Газпрому»: чи була «перемога» для УкраїниНаприкінці грудня в Нафтогазі повідомили про виграш у Стокгольмі проти Газпрому з усіх спірних питань за контрактом на поставку газу. Президент заявив, що це перемога для України. Чи була перемога насправді, розбирались експерти.

«Так, це правда», – сказав Вітренко. Раніше Стокгольмський арбітраж виніс відповідне рішення.

Нагадаємо, російський «Газпром» відмовився від ідеї стягнення з НАК «Нафтогаз України» оплати газу, поставленого на окуповану територію Донбасу.

Також стало відомо, скільки газу самовільно поставив «Газпром» на Донбас.

Раніше повідомлялося, що претензії російського газового монополіста з поставок газу на окуповані території Донецької та Луганської областей становили близько 1,3 мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: