Фіскали «привітали» Коболєва з перемогою персональним штрафом

Читать на русском
Державна фіскальна служба України направила голові НАК Нафтогаз України Коболєву персональні штрафи на загальну суму 8,3 млрд грн.

Державна фіскальна служба України направила голові НАК «Нафтогаз України» Коболєву персональні штрафи на загальну суму 8,3 млрд грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло».

Зранку гроші – ввечері газ. «Газпром» більше не вимагає оплатити поставки на ДонбасГазпром припинив вимагати від Нафтогазу сплати поставки газу на окуповані території Донбасу. Фінансові претензії налічували 1,3 мільярда доларів.

«А ось і привітання з перемогою в Стокгольмі, яке я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України: два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 мільярда гривень. Тобто я (як фізична особа) маю сплатити 8,3 мільярда гривень «не пізніше ніж за п'ятнадцять днів», – написав очільник «Нафтогазу».

За його словами, підставою, зазначеною в тексті постанови, є «не забезпечення можливості подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів».

Натомість реальною причиною стала відмова «Нафтогазу» оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ «Газпром» контрабандно постачало на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей.

На думку Коболєва, саме тому компанія й досі й не може надати весь пакет документів, оскільки не платитиме за газ, який не замовляла й не споживала, але на якому наполягає «Газпром».

«Я не жаліюсь, я просто хочу, щоб всі розуміли, з якими «патріотами» нам тут доводиться мати справу», – додав Коболєв.

Нагадаємо, «Нафтогаз України» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» з більшості оспорюваних положень контракту на транзит газу.

У відповідь «Газпром» ухвалив рішення не здійснювати поставки газу НАК «Нафтогаз України» з 1 березня й повернув отриману передоплату.

«Нафтогаз» вважає рішення «Газпрому» про припинення поставок газу в Україну невиконанням рішення Стокгольмського арбітражу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: