Названа дата зустрічі віце-прем'єрів України та Польщі

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр – міністр культури Польщі Петро Глинський заявив, що його зустріч із віце-прем'єр-міністром України Павлом Розенком відбудеться 16 лютого.

Віце-прем'єр-міністр – міністр культури Польщі Петро Глинський заявив, що його зустріч із віце-прем'єр-міністром України Павлом Розенком відбудеться 16 лютого.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Польське радіо».

Як Україні відповісти на спроби поляків воювати з «бандерівщиною»?Польський президент підписав закон, що передбачає кримінальну відповідальність за пропаганду бандерівської ідеології. Як реагувати Україні, міркували експерти.

Глинський, відповідаючи на запитання про те, в зв'язку зі змінами до закону про ІНП, які, зокрема, запроаджують кримінальну відповідальність за заперечення «злочинів українських націоналістів», чи залишаються переговори з українцями на тему польських місць пам'яті в Україні актуальними, відповів: «Так, зустріч актуальна».

«16 лютого я має намір зустрітися з віце-прем'єром України Павлом Розенком. Напевно, це будуть переговори, які можуть бути більш складними в зв'язку з ухваленими змінами до закону. Хочу чітко сказати: історична правда – це те, від чого не втечемо», – заявив польський віце-прем'єр.

Однак він додав, що залишається оптимістом, оскільки офіційна реакція української сторони була стриманою.

«Відомо, хто намагається нас розділити й кому важливо, щоб ми не могли домовитися. Нехай не сподівається на це. У нас є з Україною спільні інтереси й цінності, що повторили в грудні наші президенти Петро Порошенко та Анджей Дуда. Ми підтримуємо європейські прагнення України й підтримуємо її в конфлікті з Росією. Вірю, що ми зможемо для нашого спільного блага вирішити проблеми й розвивати наші відносини на правді та чутливості», – підкреслив Глинський.

Сенат Польщі ухвалив закон про «бандеризм»: реакція соцмережУ Польщі ухвалили закон про заборону бандерівської ідеології. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

Як відомо, президент Польщі Анджей Дуда виступив із заявою щодо закону «про бандеризм».

Раніше Петро Порошенко заявив, що ухвалений у Польщі закон про Інститут національної пам'яті, яким передбачена кримінальна відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків, містить неприйнятні оцінки.

Нагадаємо, Сенат Польщі без змін підтримав оновлений законопроект про Інститут національної пам'яті, який, серед іншого, передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Канцлер ФРН Ангела Меркель, коментуючи польський законпро Інститут національної пам'яті, заявила, що Німеччина несе відповідальність за все, що відбулося під час Голокосту за часів націонал-соціалізму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: