Польща сподівається на врегулювання відносин із Україною

Читать на русском
Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович висловив надію на те, що історична суперечка з Україною буде врегульована.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович висловив надію на те, що історична суперечка з Україною буде врегульована.

Про це Чапутович заявив після зустрічі з головою дипломатії Естонії в Варшаві, передає «Польське Радіо», пише «Слово і Діло».

Як Україні відповісти на спроби поляків воювати з «бандерівщиною»?Польський президент підписав закон, що передбачає кримінальну відповідальність за пропаганду бандерівської ідеології. Як реагувати Україні, міркували експерти.

Йдеться про поправку до закону про Інститут національної пам'яті, яка викликала критику як в Ізраїлі, так і в Україні, а також про заборону на ексгумацію, яку повинен був провести польський Інститут національної пам'яті.

Міністр закордонних справ сподівається, що суперечку вдасться залагодити на зустрічі віце-прем'єрів Польщі та України, яка повинна відбутися наступного тижня.

«Я сподіваюся, що ця зустріч відбудеться. По крайній мірі, ми отримали цьому підтвердження. Ми запланували дискусію про історичні відносини між нашими країнами, ми також маємо намір домогтися дозволу з боку української влади на проведення ексгумаційних робіт», - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, польська опозиція готує альтернативу закону про «бандеризм».

Нагадаємо також, що США відреагували на підписання Польщею скандального закону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: