Польща має намір відстоювати права України в ООН

Читать на русском
У рамках роботи Ради безпеки Варшава буде звертати увагу на необхідність дотримання міжнародного права.

Польща в Організації Об'єднаних Націй має намір активніше відстоювати дотримання міжнародного права щодо України.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, передає «Слово і Діло», з посиланням на «Польське радіо».

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

Зазначено, що голова МЗС сусідньої країни представив пріоритети Польщі на засіданні Ради безпеки ООН. За його словами, на форумі ООН Польща хоче показати, що є важливою державою.

У рамках роботи Ради безпеки Варшава буде звертати увагу на необхідність дотримання міжнародного права.

«Для Польщі міжнародне право є основою міжнародного порядку, і ситуація, коли його порушують - а це відбувається також по сусідству з Польщею, на сході, щодо України, - не слугує зміцненню безпеки», - констатував Чапутович.

Він також підкреслив, що Польща буде прагнути в більшій мірі, ніж досі, взяти участь в спробі вирішення конфлікту на сході України. Як відомо, Польща є непостійним членом РБ ООН протягом двох років - від початку січня 2018 року до кінця 2019 го.

Нагадаємо, з 1 січня Польща стала непостійним членом Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй від країн Східної Європи замість України.

Також Польща не має наміру відмовлятися від репарацій Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: