Порошенко підписав закон про аудиторську діяльність

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон України №2258-VІІІ «Про аудит фінансової звітності і аудиторську діяльність».

Президент України Петро Порошенко підписав закон України №2258-VІІІ «Про аудит фінансової звітності і аудиторську діяльність».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації президента, пише «Слово і Діло».

Як зазначено, закон визначає правові основи аудиту фінансової звітності, здійснення аудиторської діяльності в Україні, регулює відносини, а також призводить норми національного законодавства в сфері аудиторської діяльності у відповідність до законів Європейського Союзу. Закон сприятиме розвитку аудиторської діяльності в Україні, а також забезпечить поліпшення інвестиційної привабливості національної економіки.

Зокрема, пропонується створити орган громадського нагляду, який перш за все буде здійснювати контроль за якістю аудиторських послуг підприємствам, що становлять суспільний інтерес.

Також планується підвищення вимог до аудиторів, які будуть надавати послуги підприємствам, що становлять суспільний інтерес, включення механізму фінансування діяльності Органу громадського нагляду і Аудиторської палати України.

Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у січніУ Раді в січні було зареєстровано 56 законопроектів. Аналітики Слова і Діла з'ясовували, хто з фракцій і нардепів працював краще за всіх.

Крім того, закон встановлює новий порядок атестації аудиторів для забезпечення гарантій високого рівня їхніх знань, вводиться механізм страхування професійної відповідальності аудиторів перед третіми особами.

Документ передбачає створення Аудиторської палати України як професійної самоврядної організації, яка буде забезпечувати реалізацію значної частини функцій з регулювання професійної діяльності аудиторів; скорочення кількості реєстрів з 5 до 1 і створення єдиного реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності.

Закон набуває чинності з 1 січня 2018 і вводиться в дію з 1 жовтня 2018 року, крім положення, що стосується змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, яке вступає в силу через 12 місяців з дня набрання чинності цим.

Раніше повідомлялося, що Порошенко відреагував на прийняття в Польщі закону про «бандеризм».

Відзначимо також, 29 січня президент ввів в дію рішення РНБО про держоборонзамовлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: