Порошенко ввів у дію рішення РНБО про держоборонзамовлення

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про державне оборонне замовлення на 2018-2020 роки.

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про державне оборонне замовлення на 2018-2020 роки.

Відповідний указ №16/2018 був опублікований на сайті українського президента 29 січня, передає «Слово і Діло».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що військові на фронті будуть забезпечені боєприпасами українського виробництваСказано 7 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Саме рішення РНБО додається до указу, але воно позначено грифом «Секретно».

Контроль за виконанням рішення РНБО, відповідно до указу, покладається на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Відзначається, що цей указ набуває чинності з дня його опублікування.

Пріоритетними напрямками державного оборонного замовлення в 2018 році має стати забезпечення Збройних сил України сучасною ракетною та бронетанковою технікою, засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони, безпілотними авіаційними комплексами, антиснайперськими системами тощо.

Оборона України: чим будуть озброювати армію в 2018 роціРНБО затвердила основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки. Про забезпечення армії цього року розповіли експерти.

Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, цього року заплановане збільшення фінансування держоборонзамовлення до рівня 21,3 млрд грн, що на 37% більше, ніж у 2017 році.

Відповідно до держбюджету, державне фінансування програм розвитку ОПК, зокрема, по лінії Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) в 2018 році передбачене в розмірі 2 млрд 343,7 млн ​​грн, що втричі більше порівняно з 2017 роком.

Раніше повідомлялося, що «Укроборонпром» за три роки отримав замовлення на 12 мільярдів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: