Стало відомо, про що говорив Порошенко з головою ОБСЄ

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ, чинний глава ОБСЄ Анджеліно Альфано обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму.

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ, чинний глава ОБСЄ Анджеліно Альфано обговорили ситуацію на Донбасі та в Криму.

Про це повідомили в прес-службі українського президента, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що Порошенко привітав Італію з початком головування в ОБСЄ і подякував за включення питання щодо врегулювання ситуації в Донбасі в пріоритети їхньої роботи.

«Президент України поінформував італійського співрозмовника про ситуацію в Донбасі і привітав рішення Анджеліно Альфано відвідати цей регіон. Було окремо привернуто увагу до подальшого погіршення ситуації з правами людини на території окупованого Криму», - йдеться в повідомленні.

Місія ОБСЄ на Донбасі: чотири роки роботи, чи буде п'ятийМандат моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі закінчується 31 березня. І цього разу в Україні прогнозують проблеми з продовженням роботи місії.

У відомстві додали, що співрозмовники також обговорили пріоритетні питання двосторонньої взаємодії. Також Порошенко подякував представнику Італії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема співавторство відповідних резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції.

Раніше повідомлялося, що Анджеліно Альфано 30 і 31 січня перебуватиме в Україні з робочим візитом.

Нагадаємо, в ОБСЄ зацікавилися російським гумконвоєм на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: