Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у січні

Читать на русском

У січні народні депутати попрацювали лише один тиждень, зате ухвалили кілька дуже важливих законопроектів. Так, Верховна Рада схвалила законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Крім того, були схвалені нові правила приватизації державного майна.

Вже з наступного тижня стартує восьма сесія парламенту, а поки аналітики «Слова і Діла» пропонують вам подивитися, хто з фракцій і депутатів зареєстрував більше за всіх законопроектів у січні.

Хто з політиків найбільше наобіцяв за січеньСлово і Діло аналізувало, хто з українських політиків роздав більше за всіх обіцянок у січні.

Загалом минулого місяця було зареєстровано 56 проектів закону: 48 із них ініціювали народні депутати, ще 8 – Кабінет міністрів України.

Лідером у цьому плані стала фракція «Блоку Петра Порошенка», яка зареєструвала 21 законопроект (по три документи ініціювали Олександр Дехтярчук, Костянтин Іщейкін, Сергій Каплін, Анатолій Матвієнко та Роман Мацола).

На другому місці – «Народний фронт» із 16 проектами законів (автором трьох із них став Павло Дзюблик). Нардепи із «Самопомочі» зареєстрували 9 законопроектів. Найактивнішими у фракції були Ярослав Маркевич та Ірина Подоляк – на їхньому рахунку по 4 документи.

Шість законопроектів у січні ініціювала «Батьківщина». Краще за всіх у фракції працювали Вадим Івченко та Сергій Євтушок. По чотири законопроекти в Раді зареєстровані від «Волі народу» та «Відрождення». Ще по три – від «Опозиційного блоку» та Радикальної партії.

Найактивнішими з позафракційних нардепів минулого місяця були Євген Мураєв і Віктор Шевченко. Мураєв взяв участь у створенні чотирьох законопроектів, а Шевченко – трьох.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як депутати VIII скликання Верховної Ради виконують програмні обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: