Порошенко не зміг прибути до Меморіалу Героям Крут

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко не зміг прибути до Меморіалу Героям Крут в Чернігівській області через погану погоду і штормове попередження.

Президент України Петро Порошенко не зміг прибути до Меморіалу Героям Крут в Чернігівській області через погану погоду і штормове попередження.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на початку урочистих заходів на честь річниці бою під Крутами 28 січня, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко планує показати фільм «Кіборги» в ПортугаліїСказано 18 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Сьогодні (28 січня, - ред.) у наших заходах повинен був брати участь президент України Петро Порошенко, але через несприятливі погодні умови і через штормове попередження, яке сьогодні оголошене і в Києві, і тут, йому не дали дозволу на приземлення в Чернігівській області. Була ідея щодо пересадки в автотранспорт і прибуття сюди на автомобілі, але президент України вважав неприйнятним, щоб всі люди, які тут зібралися, чекали його дві години», - сказав Розенко.

Він підкреслив, що 29 січня в Україні вже за участю президента відбудеться ще низка урочистих заходів на честь 100-річчя від дня бою під Крутами.

«Тому щирі вибачення від президента України Петра Порошенка за неможливість через погодні умов взяти участь в сьогоднішніх наших заходах», - резюмував Розенко.

29 січня 1918 на залізничній станції Крути, в 130 км на північний схід від Києва, відбувся бій між чотирьохтисячної більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, який в цілому налічував близько 400 воїнів. В бою під Крутами захисники української державності завоювали переконливу перемогу. Наступ противника було зупинено.

Нагадаємо, Порошенко 8 лютого має намір відвідати з робочим візитом Австрію.

Раніше президент України розповів про перспективу членства в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: