Порошенко дозволив допуск іноземних військових в Україну

Читать на русском
Відповідно до закону, військові США та НАТО прибудуть в Україну на військові навчання й зможуть перебувати тут цілий рік.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє допуск підрозділів збройних сил інших держав, у тому числі США, на територію країни в 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Про це в понеділок, 29 січня, свідчать дані в картці відповідного закону на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Полторак обіцяє залучити миротворчу місію ООН на ДонбасСказано 15 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Раніше Порошенко вніс до Ради законопроект про допуск на територію України підрозділів іноземних військ для участі в навчаннях в 2018 році. Зокрема, йдеться про проведення цього року україно-американських навчань Sea Breeze 2018 і Rapid Trident 2018.

Рада ухвалила документ 18 січня. У статусі проходження документа на сайті Ради в понеділок зазначається, що «закон повернутий із підписом президента».

Згідно з документом, в Україні планується провести багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американські навчання «Репід Трайдент-2018», українсько-американські навчання «Сі Бриз-2018», багатонаціональні навчання «Світла Лавина-2018», багатонаціональні навчання «Чисте небо-2018» та українсько-румунське навчання «Ріверіан-2018».

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

Законом передбачено, що багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів збройних сил пройдуть у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки в с. Старичі Яворівського району Львівської області (МЦМБ) протягом усього року (365 діб), в них братимуть участь загалом 13 тис. військовослужбовців і 16 літаків і вертольотів: 10 тис. військових від Збройних сил України, по 1,5 тис. військових від ЗС США і ЗС інших країн-членів НАТО.

Нагадаємо, на території України в 2018 році планують провести шість військових навчань.

Раніше повідомлялося, що до Одеського порту зайшов перший у 2018 році корабель НАТО.

Відзначимо також, що 29 грудня під Маріуполем відбулися військові навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: