Путін розповів, що «влаштує Росію на Донбасі»

Читать на русском
Президент РФ заявляє, що ситуація на окупованій частині Донбасу набуває ознак замороженого конфлікту, і знову просуває ідею закону про особливий статус Донбасу.

Президент РФ Володимир Путін заявив,що ситуація на окупованій частині Донбасу набуває ознак замороженого конфлікту, і знову просуває ідею закону про особливий статус Донбасу.

Про це він сказав на зустрічі з керівниками російських друкованих ЗМІ та інформаційних агентств, передає РІА Новини, пише «Слово і Діло».

Зруйнований Донбас: як змусити РФ компенсувати збитки від війниРосія завдала матеріальної шкоди Донбасу на 13 мільярдів гривень. Чи є правовий механізм та чи реально отримати виплати від РФ, розбирались експерти.

«Що стосується перспектив врегулювання на Донбасі, то це набуває такий характер замороженого конфлікту, ніхто в цьому не зацікавлений, в тому числі й Росія. Ми б хотіли, щоб ситуація була вирішена, щоб вона вирішилася. Але вирішилася так, щоб не викликала стурбованості ні у кого, хто проживає на цій території», - сказав Путін.

«Я зараз не хочу нічого вирішувати наперед, я багато разів про це говорив, і хочу ще раз повторити: Росію цілком би влаштувало, якби були повністю реалізовані мінські угоди, мінські угоди в повному обсязі, не вибірково, як комусь подобається, а в повному обсязі, так щоб це влаштувало тих, хто проживає на Донбасі », - додав президент РФ.

Він пояснив, що мова йде, зокрема і про закон про особливий статус Донбасу.

Раніше стало відомо, що український законопроект про деокупацію Донбасу, якщо його приймуть з існуючими поправками, буде означати відхід від мінського формату.

Документ вже затверджений в першому читанні. Однак в ході підготовки до другого читання виникло дуже багато правок. У профільному комітеті ВР побоюються, що це змінить суть законопроекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: