Законопроект про реінтеграцію Донбасу: бути чи не бути

Читать на русском
Президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу з численними правками спрямований на узгодження Петру Порошенку. Однак в АП не визначилися з приводу долі документа.

Президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу з численними правками, схваленими парламентським комітетом із питань національної безпеки і оборони, скерований на узгодження Петру Порошенку. Однак в Адміністрації глави держави поки не визначилися з приводу долі документа.

Про це «Слову і Ділу» повідомило джерело в АП.

«Ще думка не визначена. Поки ми вивчаємо законопроект. Туди внесено дуже багато правок. Переписали все по-чорному», – сказав він.

За словами співрозмовника видання, «ідеї накласти на документ вето також поки не було».

«Але якщо будуть виявлені якісь нюанси, що можуть перешкодити реалізації цього законопроекту, то, звичайно, буде накладене вето. Але поки цей варіант взагалі не обговорювався», – сказало джерело.

Соцопитування: чи хочуть українці повернення ОРДЛОБільшість українців виступає за те, що окуповані території Донецької та Луганської областей повинні повернутися в свої області на колишніх умовах. Соцопитування.

При цьому співрозмовник не зміг сказати, чи встигне визначитися глава держави з приводу законопроекту до наступного тижня, щоб Верховна Рада могла розглянути його в другому читанні вже на початку грудня.

Нагадаємо, президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» був затверджений Верховною Радою в першому читанні 6 жовтня.

В процесі підготовки проекту до другого читання правки депутатів зайняли 800 сторінок, причому лише до назви самого документа було запропоновано 36 правок. Комітет із питань національної безпеки і оборони погодив нову редакцію документа, однак, як раніше повідомляло «Слово і Діло», представники «Блоку Петра Порошенка» в складі профільного комітету не підтримали новий варіант проекту закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: