Особливий статус Донбасу: в «Народному фронті» сказали, що потрібно змінити

Читать на русском
Тимчук розповів, що йому не подобається в нинішній редакції закону про особливий статус Донбасу.

Закон про особливий статус Донбасу, який підтримала Верховна Рада, потребує змін.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат Дмитро Тимчук («Народний фронт»).

«Я, наприклад, не голосував за продовження на рік особливого статусу ОРДЛО – я принципово проти цього», – зазначив депутат.

За його словами, в законі про особливий статус необхідно прописати, зокрема, питання фіксації виведення російських військ з українських територій.

«Цей процес має бути виписаний. Хто скаже, що ось, останній російський найманець, російський військовослужбовець залишив Донбас? Росія? Або ОБСЄ, до якого у нас знаєте який ступінь довіри? Нам важливо, щоб це констатували українські силовики – міністр оборони України та міністр внутрішніх справ України. І це потрібно в законі прописати», – сказав Тимчук.

«Ще один принциповий момент – щоб вибори в окремих районах призначалися Верховною Радою України. Це має вирішувати український парламент», – додав він.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада затвердила закон «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», яким на рік продовжена дія закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Також парламент ухвалив у першому читанні законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: