У Порошенка розкрили деталі розмови з «Народним фронтом» щодо закону про деокупацію

Читать на русском
У Порошенка переконали партнерів із коаліції на наполягати на ухваленні законопроекту про деокупацію Донбасу в 2017 році.

Відбулася розмова між президентом Петром Порошенком та керівництвом парламентської фракції «Народного фронту», на якій обговорювалися терміни ухвалення законопроекту про деокупацію Донбасу.

Про це розповіло «Слову і Ділу» джерело в Адміністрації президента.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: як змінилася позиція АП та яка подальша доля документаЗаконопроект про повернення Донбасу мали розглянути останнього пленарного тижня, але відклали документ. Ситуацію оцінили експерти.

Фракція «Народного фронту» вимагала негайного розгляду законопроекту в другому читанні.

«У питанні законопроекту про деокупацію Донбасу «Народний фронт» пропонує битися головою об стінку, замість того, щоб обійти цю стінку. Була зустріч з керівництвом «Народного фронту». Їм відверто сказали: хлопці, дуже погано Росія реагує на цей законопроект. Загальмувався обмін заручниками. Ми пропонуємо притримати цей законопроект до 16 січня. Від того, що ми назвемо Росію окупантом 20 грудня чи 16 січня нічого не зміниться. Вона все рівно буде окупантом. Але є певні тактичні поступки, до яких ми маємо вдатися, щоб витягти своїх заручників. Якщо далі будете наполягати на тому, що проект терміново має бути ухвалений, то значить ви будете голосувати за те, щоб наші заручники залишились в полоні. Беріть на себе відповідальність», - розповів співрозмовник.

При він висловив упевненість, що проект буде зрештою ухвалено.

«Так, цей законопроект буде проголосований. Питання коли. Але це коли залежить від дуже багатьох факторів. На Донбасі загострення - 16 тисяч обстрілів зафіксовано, в тому числі з «Граду», а ми тут обговорюємо, коли проект ухвалять. Від того, що ми проголосуємо його 16 січня – нічого не зміниться. Аби залежало від того, що ми зараз проголосуємо, і вони одразу заберуться з Донбасу – так, тоді можливо варто було ризикувати. Але ж ми розуміємо, що це не так», - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій у середу, 20 грудня, запропонував розпочати розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу 16 січня. Раніше голова ВР анонсував розгляд законопроекту в останній сесійний тиждень цього року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: