Аваков: розповів про роль Нацгвардії та закон про деокупацію

Читать на русском
Національна гвардія України повинна бути готова взяти під контроль ситуацію на тимчасово окупованих територіях в рамках мирного плану деокупацію.

Національна гвардія України повинна бути готова взяти під контроль ситуацію на тимчасово окупованих територіях в рамках мирного плану деокупацію.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сьогодні, 14 грудня, під час військової ради Нацгвардії, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

«Нацгвардія, як і інші правоохоронні органи, завжди будуть поза політикою. Її завдання охороняти права і свободи громадян, забезпечувати громадський порядок і припиняти незаконну діяльність. Вони також повинні бути готові взяти під контроль ситуацію на тимчасово окупованих територіях в рамках мирного плану по деоккупаціі», - заявив Аваков.

Міністр підкреслив, що пріоритетом для міністерства залишається розвиток всіх органів системи МВС.

Перший заступник міністра Сергій Яровий підкреслив, що силами НГУ забезпечили безпеку близько 80 тисяч заходів. Однак, перший заступник міністра додав, що проблеми існують і не потрібно на них закривати очі, необхідно вчитися на кожній помилці.

«У нас є деякі проблеми і прорахунки. І ми повинні враховувати кожну помилку і вчитися на них. Треба приймати рішення оперативно, на місцях і не боятися брати на себе відповідальність. А також керівник повинен взаємодіяти зі своїми підлеглими, щоб забезпечувати порядок не тільки на вулиці, але і в колективі», - сказав він.

Нагадаємо, наступного тижня ВР планує розглянути закон про деокупацію.

Документ був прийнятий в першому читанні 6 жовтня.

При підготовці до другого читання, редагування в документ зайняли 800 сторінок. Комітет з питань національної безпеки і оборони погодив нову редакцію документа, яка надійшла на розгляд до Адміністрації президента. Висновок глави держави поки невідомий.

Втім, голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив упевненість, що законопроект буде розглянутий в Раді.

Тоді як у коаліції спрогнозували складнощі з ухваленням законопроекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: