Мораторій на перевірки бізнесу, що діє в Україні із 2014 року, є вагомою причиною збільшення кількості харчових отруєнь у закладах освіти.
Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, пише «Слово і Діло».
Лапа зазначив, що протягом двох останніх років в Україні фіксується збільшення випадків харчових отруєнь людей.
Одна з причин — відсутність реєстрації виробничих потужностей. Як наслідок — контролери не можуть перевірити дотримання вимог під час виробництва харчових продуктів.
«Не менш вагомою причиною збільшення фіксації харчових отруєнь було і введення мораторію на перевірки», — повідомив очільник Держпродспоживслужби.
Лапа переконаний, що заклади освіти повинні бути під постійним контролем його відомства — як плановим, так і позаплановим.
Нагадаємо, Верховна Рада продовжила дію мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу до 2019 року.
Тим часом у Дніпрі закрили школи через грип.
ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ
та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»