У школах Хмельницького скасували вивчення російської мови

Читать на русском
Миколай повідомив, що вчителів російської мови в зв'язку зі скасуванням відповідних уроків не звільнять, а вони будуть викладати світову літературу.

У школах Хмельницького більше не вивчають російську мову.

Про це повідомив директор Департаменту освіти Хмельницької міськради Роман Миколай, пише «Слово і Діло».

«Підтверджую вам, що нашою позицією була відмова в загальноосвітніх навчальних закладах Хмельницького від вивчення російської. Дійсно, це була позиція міського голови, але ми це зробили, коли було бажання на те батьків, і коли вони підтвердили це відповідними заявами», - сказав Миколай.

Також він додав, що до міської влади з цього приводу надійшло близько 20 колективних звернень від батьків та громадських об'єднань.

Олександр СимчишинМіський голова Хмельницького
Симчишин пообіцяв облаштувати новий скейт-паркСказано 14 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Миколай повідомив, що вчителів російської мови в зв'язку зі скасуванням відповідних уроків не звільнять, а вони будуть викладати світову літературу.

Рішення про скасування уроків російської мови в школах не приймалося на засіданні міської ради, його прийняв департамент.

Повернути російську мову в школи можуть на вимогу батьків, але за певних умов.

«Звичайно. І не тільки російська. Можливо, хтось захоче вивчати ромську, угорську, то вони можуть писати таке звернення. І при наявності відповідних кадрів та не менше 12 заяв від учнів, прохання будуть задоволені. В принципі у нас є факультативи з російської мови. Хоча ми вважаємо, що і з ними треба закінчувати», - сказав Миколай.

При цьому він додав, що на вимогу батьків із програми не можуть виключити англійську мову, математику або інший предмет із числа обов'язкових.

Миколай переконаний, що скасування російської мови не обмежує права учнів, а «навпаки допомагає державі Україна утвердитися і уникнути розхитування, яке відбувається саме завдяки російській мові».

«Не винна сама мова як явище. Вона всесвітня, літературна. Але винні ті люди, які використовують її як інструмент. Ми боремося не проти мови, а проти інструменту, завдяки якому почалася війна. Тим більше Хмельницький повністю україномовний», - сказав Миколай.

Нагадаємо, 7 жовтня в Хмельницькому спалахнула пожежа в житловому будинку.

Раніше повідомлялося, що під Хмельницьким впав військовий літак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: