ОБСЄ повідомила про ситуацію в школах окупованого Донбасу

Читать на русском
У мікрорайоні Жовтневий в Куйбишевському районі Донецька дві школи не працюють від початку гібридної війни.

На тимчасово окупованому Донбасі спостерігачі ОБСЄ відвідали школи в селі Петропавлівка, Дебальцевому, Київському районі Донецька, мікрорайоні Жовтневий у Куйбишевському районі Донецька, а також у селі Пікузи.

Про це повідомили LIGA.net сьогодні в прес-службі місії, передає «Слово і Діло».

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: чи назвуть речі своїми іменамиЗаконопроект про реінтеграцію Донбасу законодавчо закріплює термін Росія – агресор, але не використовує поняття війни.

Адміністративні працівники двох шкіл, розташованих у мікрорайоні Жовтневий у Куйбишевському районі Донецька, поінформували команду місії, що школи не працюють із 2014 року, оскільки були пошкоджені в результаті обстрілів (у чому спостерігачі переконалися особисто – ред.), а також з огляду на загрози безпеці, оскільки школи розташовані в безпосередній близькості до лінії зіткнення.

У школі в Петропавлівці заступник директора повідомив команді місії, що з 130 учнів, набраних у 2017 році, 80 були з довколишніх сіл, де школи були пошкоджені в результаті обстрілів.

У школі Київського району Донецька заступник директора розповів спостерігачам, що школи були пошкоджені в результаті обстрілів у 2014 та 2015 роках, і деякі ремонтні роботи тривають там до сьогодні.

Відзначимо, що вчора спостерігачі ОБСЄ зафіксували переміщення танків під Луганськом.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ розповіли про ситуацію на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: