Чому НАБУ закрили доступ до реєстру е-декларацій

Читать на русском
НАЗК тимчасово закрило доступ Національному антикорупційному бюро (НАБУ) до реєстру електронних декларацій.

Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило тимчасово закрити повний доступ Національному антикорупційному бюро до реєстру електронних декларацій.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на засіданні НАЗК повідомила голова Агентства Наталія Корчак, передають «Українські новини».

За словами працівника НАЗК Олександра Писаренка, у вересні працівник НАБУ, зайшовши до реєстру е-декларацій, змінив декларацію одного з чиновників (прізвище він не уточнив). У зв'язку з цим НАЗК звернулося до НАБУ з проханням пояснити цей інцидент. У НАБУ відповілі, що це звичайна помилка, а службова перевірка не виявила порушень.

Перевірка декларації Омеляна: НАБУ отримало доступ до деяких документів у справіПрацівники НАБУ отримали доступ до рахунку в Ощадбанку, з якого іноді оплачувалися страхові платежі за авто, яким користується очільник Мінінфраструктури.

«Даю доручення ... до з'ясування причин і обставин, в яких мав місце цей факт ... вжити заходів, пов'язаних із зупинкою доступу співробітників Національного антикорупційного бюро до реєстру декларацій», – сказала Корчак.

Також вона доручила Писаренку підготувати й скерувати відповідну заяву до правоохоронних органів.

За словами Корчак, після з'ясування всіх обставин ухвалять рішення про відновлення доступу НАБУ до реєстру.

Нагадаємо, що 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила керівництво Агентства у фальсифікації результатів спецперевірок претендентів на посади на держслужбі. Крім того, е-декларування, за її словами, використовується для покривання лояльних до влади чиновників та особистого збагачення керівництва НАЗК.

Соломатіна заявила, що в Адміністрації президента є так званий куратор із питань НАЗК, а в АП заявили, що в них відсутні інструменти впливу на Агентство.

У самому НАЗК звинувачення Соломатіної назвали недостовірними й подали позовну заяву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: