Суд не взяв до розгляду позов НАЗК до Соломатіної

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва не взяв до розгляду позов НАЗК щодо захисту ділової репутації до НАЗК Ганни Соломатіної. Заяву повернули  через порушення територіальної підсудності.

Шевченківський районний суд Києва не взяв до розгляду позов Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо захисту ділової репутації до екс-керівника департаменту фінансового контролю НАЗК Ганни Соломатіної.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Агентства.

«Шевченківський районний суд міста Києва постановою від 17 листопада 2017 року повернув позовну заяву Національного агентства про захист ділової репутації, подану до Ганни Соломатіної», – йдеться в повідомленні.

У НАЗК при цьому вважають, що суд знайшов формальний привід не взяти до розгляду позовну заяву. Її повернули через порушення територіальної підсудності.

Нагадаємо, що 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю НАЗК Соломатіна Ганна звинуватила керівництво Агентства у фальсифікації результатів спецперевірок претендентів на посади на держслужбі. Крім того, е-декларування, за її словами, використовується для покривання лояльних до влади чиновників та особистого збагачення керівництва НАЗК.

Фальсифікація декларацій: чому ніхто не може усунути Корчак та чим завершиться скандал із НАЗКПісля ситуації із закриттям детектива НАБУ вдома в голови НАЗК на адресу Наталії Корчак лунають нові звинувачення у фальсифікації декларацій. Чи будуть наслідки та наскільки ймовірною є її відставка, розповіли експерти.

Соломатіна заявила, що в Адміністрації президента є так званий куратор ыз питань НАЗК, а в АП заявили, що в них відсутні якісь інструменти впливу на Агентство.

Крім того, в АП заявили про неприпустимість інформаційної війни між двома антикорупційними органами.

У самому НАЗК звинувачення Соломатіної назвали недостовірними ц подали позовну заяву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: