Перевірка декларації Омеляна: НАБУ отримало доступ до деяких документів у справі

Читать на русском
Працівники НАБУ отримали доступ до рахунку в Ощадбанку, з якого іноді оплачувалися страхові платежі за авто, яким користується очільник Мінінфраструктури.
Володимир Омелянфото: УНІАН

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до страхового договору автомобіля ВМW Х5 брата міністра інфраструктури Володимира Омеляна, яким, за інформацією слідства, користується сам чиновник, що підтверджується зазначенням особистого мобільного телефону міністра в договорі.

Доступ детективам надав один із районних судів міста Києва місяць тому, повідомляє «Слово і Діло».

У Бюро також стверджують, що деякі страхові платежі за цим договором були оплачені з рахунку в Ощадбанку. Однак детектив не вказав, кому належить цей рахунок, але просив надати до нього доступ, а саме до документів: чеків, квитанцій та інших платіжних документів, що підтверджують оплату за страховими платежами, а також документів із відомостями про рух коштів із розшифровкою контрагентів за вказаним платежем. Зазначимо, що в електронній декларації за 2016 рік у Омеляна є рахунок в Ощадбанку, на якому зберігалося 47 814 гривен.

Суд частково задовольнив обидва клопотання, надавши тимчасовий доступ як до страхових документів, так і до документів щодо рахунку в Ощадбанку без дозволу на їх вилучення.

Як відомо, НАБУ перевіряє міністра інфраструктури за фактами можливих декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення. Слідство стверджує, що Омелян разом із дружиною з грудня 2016 року проживає в будинку, який належить двоюрідній племінниці дружини міністра, проте не вказав його в декларації.

За версією Бюро, міністр інфраструктури в е-декларації за 2016 рік вказав місцем фактичного проживання квартиру в Києві, яка належить його дружині, хоча, за даними НАБУ, він уже проживав у цьому будинку. Крім того, згідно з інформацією детектива, Омелян користується автомобілем BMW X5 свого брата, що також не зазначений у декларації.

Нагадаємо, раніше НАБУ провело слідчі дії в рамках цього кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: