НАБУ перевіряє нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро перевіряють одного з нардепів фракції ОБ за фактом декларування недостовірної інформації.
Сергій Дунаєв

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва за фактом декларування недостовірної інформації.

Про це журналіст «Слова і Діла» дізнався із судового рішення, в якому детективи Бюро просили надати доступ до банківських рахунків двох компаній, пов'язаних із депутатом.

Згідно з інформацією слідства, Дунаєв у своїй декларації вказав себе бенефіціарним власником компанії, яка є засновницею низки інших компаній. У НАБУ зазначають, що відповідно до законодавства, нардеп також є кінцевим бенефіціарним власником суб'єктів господарювання, які заснувала його компанія, оскільки має юридичну можливість впливати шляхом опосередкованого володіння часткою в підприємствах в розмірі 25 або більше відсотків статутного капіталу.

Детектив у клопотанні зазначив, що ці підприємства в електронній декларації нардепа за 2015 рік не вказані, що може свідчити про декларування недостовірної інформації. В Бюро додали, що відомості про вартість часткою в статутному капіталі компаній, кінцевим бенефіціарнім власником яких є Дунаєв відрізняються від достовірних на суму понад 150 мільйонів гривень.

Крім того, слідство встановило, що деякі компанії мають рахунки в УкрСиббанку, до яких детективам необхідний доступ. У Бюро просили надати інформацію про рух коштів на рахунках, а також інші документи щодо цих рахунків.

Суд частково задовольнив клопотання, надавши доступ без можливості вилучення документів.

Нагадаємо, в НАБУ прокоментували обшуки в міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Раніше «Слово і Діло» дізналося, що НАБУ перевіряє ще одного нардепа від ОБ Вадима Новинського за фактами незаконного збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: