Соломатіна назвала прізвища нардепів, декларації яких не перевіряли

Читать на русском
Ганна Соломатіна заявила, що керівництво її відомства умисно гальмувало спецперевірки декларацій нардепів. Чиновниця говорить, що фальсифіковані висновки спецперевірок візував замість Наталії Корчак Руслан Радецький.

Керівник департаменту НАЗК із фінансового контролю та моніторингу способу життя Ганна Соломатіна заявила, що керівництво її відомства умисно гальмувало спецперевірки декларацій нардепів та візувало фальсифіковані результати перевірок.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише«Главком».

«Олег Ляшко не пройшов перевірку, в лютому про початок процедури ухвалили рішення, а в травні сплив термін, і вона так і не почалася. Також із нардепів щодо Шуфрича, Балицького, Лозового, Сотник результатів немає», – заявила чиновниця.

Соломатіна також додала, що фальсифіковані висновки спецперевірок візував замість голови НАЗК Наталії Корчак інший член відомства, Руслан Радецький.

«Подвійні» та «потрійні», тобто фальсифіковані висновки щодо повних перевірок підписував член НАЗК Радецький», – додала Соломатіна.

Нагадаємо, що, за даними Соломатіної, в НАЗК використовують е-декларування для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови Наталії Корчак, а також членів НАЗК. За її словами, результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву.

У Корчак спростували всі звинувачення Соломатіної та позвалися на неї до суду.

Transparency International Україна закликала відсторонити від посади голову Національного агентства з питань запобігання корупції Наталію Корчак на час розслідування.

Тим часом купівля паркомісць у столичній новобудові бізнес-класу та їх використання для незадекларованих автомобілів стали причиною допиту Наталії Корчак детективами НАБУ 9 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: