Суд не дозволив розсекречувати декларації СБУ

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва після 5 місяців зволікання виніс рішення у справі ЦПК проти СБУ за засекречення декларацій керівництва Служби і повністю відхилив всі вимоги громадської організації.

Окружний адміністративний суд Києва після 5 місяців зволікання виніс рішення у справі ЦПК проти СБУ за засекречення декларацій керівництва Служби і повністю відхилив всі вимоги громадської організації.

Відповідне рішення було ухвалене через 9 місяців від подачі позову, передає «Слово і Діло», посилаючись на сайт Центру протидії корупції.

Антикорупційний суд: чи допоможе новий орган викорінити хабарництвоСтворення антикорупційного суду наразі стало для АП одним із ключових питань, хоча ще донедавна у глави держави була протилежна позиція. Які шанси, що нова структура стане на шлях на боротьби з корупцією, розповіли експерти.

Відповідну постанову суду 24 жовтня отримали адвокати Центру протидії корупції у секретаріаті суду.

Нагадаємо, ЦПК намагалися в судовому порядку змусити СБУ розсекретити декларації керівництва та слідчих, а також – визнати незаконними створення Службою власної системи обробки та зберігання декларацій.

Також активісти просили визнати незаконними бездіяльність дії НАЗК, зокрема те, що вони не затвердили спеціальний порядок подання декларацій оперативниками та розвідникам, а натомість, погодили створення СБУшниками власної «таємної» системи декларування. Нагадаємо, ЦПК намагалися в судовому порядку змусити СБУ розсекретити декларації керівництва та слідчих, а також – визнати незаконними створення Службою власної системи обробки та зберігання декларацій.

Ще активісти просили визнати незаконними бездіяльність дії НАЗК, зокрема те, що вони не затвердили спеціальний порядок подання декларацій оперативниками та розвідникам, а натомість, погодили створення СБУшниками власної «таємної» системи декларування.

Зазначимо також, що в коментарі журналісту «Слова і Діла» голова правління ЦПК Віталій Шабунін заявив, що вони подаватимуть апеляцію на це рішення.

Раніше в уряді анонсували створення центру з протидії шахрайству.

Відзначимо, в серпні суд відпустив Шабуніна під особисте зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: