Соломатіна оприлюднила переписку з куратором із АП – ЗМІ

Читать на русском

Колишня співробітниця НАЗК Ганна Соломатіна, яка звинуватила голову Агентства Наталію Корчак у фальсифікаціях, оприлюднила переписку з куратором з Адміністрації президента, через побоювання за своє життя.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона написала в Facebook.

«Якщо в когось ще є сумніви щодо існування куратора за НАЗК в Адміністрації президента або сподівання, що СБУ забезпечить неупереджений розгляд справи за заявою викривачів із НАЗК, почитайте фрагменти моєї переписки у WhatsApp з Олексієм Горащенковим», – прокоментувала свій вчинок Соломатіна.

«І так, я боюся за своє життя й здоров'я. Особливо після нападу на Ларису Гольник. Утім, краще я оприлюдню це зараз, ніж буду чекати, поки до мене прийдуть «ввічливі люди» з департаменту К», – додала вона.

За словами Соломатіної, вона оприлюднила фрагмент переписки з Горащенковим про її звільнення, оскільки ніхто не зацікавлений у розслідуванні.

«Нехай хоч громадськість знає, що відбувається», – написала вона.

У повідомленнях Горащенков пише Соломатіній, що мав доповісти президенту щодо її звільнення. Також він зазначив, що за деякими справами спливають терміни, а від неї він не очікує результату, бо «так доповідає СБУ».

«Я мав с К. одну лише розмову й просив вас не чіпати до 16 числа та не заважати працювати, більше нічого», – пише Горащенков.

Нагадаємо, що 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила керівництво Агентства у фальсифікації результатів спецперевірок претендентів на посади на держслужбі. Крім того, е-декларування, за її словами, використовується для покривання лояльних до влади чиновників та особистого збагачення керівництва НАЗК.

Соломатіна заявила, що в Адміністрації президента є так званий куратор із питань НАЗК, а в АП заявили, що в них відсутні інструменти впливу на Агентство.

Крім того, в АП заявили про неприпустимість інформаційної війни між двома антикорупційними органами.

У самому НАЗК звинувачення Соломатіної назвали недостовірними й подали позовну заяву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: