Зведення штабу АТО 1 грудня: понад 20 обстрілів, є поранений

Читать на русском
За минулу добу на всій лінії зіткнення зафіксовано 25 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

За минулу добу на всій лінії зіткнення зафіксовано 25 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У результаті ворожих обстрілів один український військовий отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Російсько-терористичні війська продовжували здійснювати обстріли позицій сил АТО, в тому числі з озброєння, яке заборонено мінськими домовленостями. Особливо активно противник порушував тишу в темний час доби.

Епіцентром збройної нестабільності залишився луганський напрямок. Тут противник вів вогонь із мінометів різних типів, гранатометів і стрілецької зброї неподалік Троїцького і Луганського.

Карта АТО: ситуація на сході України на 30 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 30 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

З настанням сутінків по кілька мін із озброєння, яке повинно бути відведеним від лінії зіткнення, було випущено російськими найманцями у Новоалександрівки, Кримського та Новолуганського.

Зі стрілецької зброї противник провокував українських бійців в районі Зайцево і Сизого, а з озброєння БМП обстрілював оборонні укріплення ЗСУ поблизу Лозового та Луганського.

На донецькому напрямку ворог також активізувався у вечірній час. Зокрема, на Приазов'ї, неподалік Павлопіля, окупанти вели вогонь зі 120-мм мінометів і стрілецької зброї.

«Крок назад» щодо Донбасу: який вибір має зробити українська сторонаКурт Волкер відкрито зізнався, що вирішити конфлікт на Донбасі найближчим часом неможливо, а останню зустріч із Сурковим назвав кроком назад. Чому та перед яким вибором постала Україна, розмірковували разом з експертами.

Починаючи з 18.00 загарбники інтенсивно обстрілювали з гранатометів і легкого піхотного озброєння опорні пункти сил АТО поблизу Авдіївки, Кам'янки, Пєсків і Мар'їнки, а захисників Богданівки турбували зі стрілецької зброї.

У більш ніж половині випадків українські військовослужбовці придушували вогневу активність супротивника з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, на Донбасі затримали екс-бойовика, який хотів служити в ЗСУ.

Раніше стало відомо, коли відкриють КПВВ «Золоте».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: