Карта АТО: ситуація на сході України на 30 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 30 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах Українських військ немає.

Вчора ситуація на лінії зіткнення в районі проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою, проте повністю контрольованою підрозділами Збройних Сил України.

Загалом протягом минулої доби ворог провів 18 прицільних обстрілів в бік позицій Збройних Сил України. 6 разів наші військовослужбовці були змушені відкривати вогонь у відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими угодами.

Напрямки:

На луганському напрямку бойовики незаконних збройних формувань провели 13 прицільних обстрілів опорних пунктів Збройних Сил України.

Доволі тривалі обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм противник вів поблизу Луганського, загалом випустивши 30 мін. Окрім зброї, забороненої Мінськими угодами, тут також зафіксовані неодноразові ворожі провокації із використанням озброєння БМП, спареної зенітної установки, гранатометів, кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Ворожі обстріли наших позицій з мінометів калібру 82 мм сталися також і в районі Новотошківського.

Поблизу Новоолександрівки, Новолуганського, Троїцького, Станиці Луганської та Новозванівки ворог порушував перемир’я, обстрілюючи наші позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Декілька разів, на найбільш зухвалі вогневі провокації з боку противника, військовослужбовці Збройних Сил України жорстко відповідали окупантам влучним вогнем зі штатного озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних обстрілів у бік наших позицій.

Так, з мінометів різних калібрів, упродовж однієї години противник випустив 7 мін по захисниках Водяного, і ще 10 – поблизу Павлополя.

Неспокійно вчора було також і біля Верхньоторецького, Авдіївки та Красногорівки. Там застосування важкої зброї противником не зафіксовано, проте ворог вів вогонь з гранатометів.

У переважній більшості цих випадків наші військовослужбовці відповідали окупантам зі стрілецької зброї та вогнем гранатометів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: