Аваков назвав кількість техніки та російських військ на Донбасі

Читать на русском
Аваков заявив, що на території ОРДЛО діють перший і другий армійські корпуси російської армії.

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в ОРДЛО діють регулярні російські війська з озброєнням більшим, ніж у Великій Британії.

Про це він сказав на Національному експертному форумі «Україна: у прагненні до рівноваги», передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Проведу сублімацію даних нашої розвідки, яка дуже добре характеризує ситуацію балансу на сході країни, там, де у нас іде військове протистояння з Російською Федерацією. Чому я говорю з РФ? Тому що сьогодні на тимчасово неконтрольованій території Луганської та Донецької областей під виглядом воєнізованих формувань так званих «ДНР» і «ЛНР» діє оперативне угруповання російських окупаційних військ», – сказав Аваков.

За його словами, на території ОРДЛО діють перший і другий армійські корпуси російської армії.

«Перший – це Донецьк, другий – Луганськ. Ці корпуси приписані до 8-ї армії південного військового округу збройних сил РФ, що складаються з місцевого населення, найманців і кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ», – сказав Аваков.

За словами міністра, ці посилені підрозділи є першим ешелоном сил на цьому напрямку, а за ними стоять регулярні війська РФ.

«Загальна штатна чисельність угруповань 1-го та 2-го армійських корпусів 8-ї армії: військовослужбовців – 35,5 тисяч, танків – 478, бронемашин – 848, артилерійських систем мінометів – до 750, реактивних систем залпового вогню – 208, протитанкових засобів – 363, засобів протиповітряної оборони – 419», – сказав Аваков.

Він додав, що управління цими угрупованнями військ здійснюється оперативним командуванням, створеним на базі 8-ї армії й розташованим у Новочеркаську (РФ).

«487 танків і 848 БТРів – це більше, ніж є на озброєнні, наприклад, у Великій Британії», – сказав Аваков.

«Ми стоїмо перед загрозою, яка біля наших кордонів. По суті, ми тримаємо скаженого пса путінського режиму на своєму кордоні, не пропускаючи його до Європи. Це те, з чого треба починати розмови про баланс і про безпеку України», – підсумував голова МВС.

Раніше Аваков розповів про домовленості з головою Інтерполу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: