У Харкові в одному з районів запроваджено карантин через сказ

Читать на русском
Карантин через сказ домашнього кота введений в Основ'янському районі Харкова. Тварина завдала травму господареві будинку і в ніч з 11 на 12 серпня тварина загинула.

У Основ'янському районі Харкова в понеділок, 14 серпня 2017 року, запровадили карантин через сказ.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передає «Слово і Діло».

Вуличних котів Києва визнали частиною екосистемиВчора, 21 лютого, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства депутати підтримали петицію про визнання котів частиною екосистеми Києва.

За даними управління Держспоживчслужби в місті Харкові, кілька днів тому господарі приватного будинку по вул. Великий Жихарській виявили у свого 5-місячного кота сильну слинотечу і боязнь світла. Тварина також завдала травми мешканцеві будинку, а в ніч з 11 на 12 серпня кіт загинув.

«Лабораторне дослідження підтвердило захворювання кота на сказ», - йдеться в повідомленні.

Відтак, за рішенням головного держінспектора ветеринарної медицини в Харкові, на території Основ'янського району були встановлені карантинні обмеження на пров. Маршака, вул. Маршака, вул. Томській, вул. Кіквідзе, вул. Нечуй-Левицького, де ветеринари проводять подворову вакцинацію домашніх тварин проти сказу.

Раніше карантин був запроваджений у Красноармійську Донецької області через двох випадків сказу, зареєстрованих на території району та міста.

Як відомо, 4 серпня набув чинностізакон щодо посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами.

Нагадаємо, що у Черкаській області відкрили унікальну пересувну клініку для тварин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: