У Черкаській області відкрили унікальну пересувну клініку для тварин

Читать на русском
У Черкаській області презентували єдиний в Україні мобільний ветеринарний пункт, де будуть стерилізувати бездомних тварин.

Черкаській області презентували єдиний в Україні мобільний ветеринарний пункт, де будуть стерилізувати безпритульних тварин.

Про це повідомляє 24 канал, передає «Слово і Діло».

Ще чотири місяці тому старий автобус жартома називали пам'ятником. Сьогодні - це справжня повноцінна ветлікарня. На хірургічному столі медики будуть стерилізувати тварин, яких після операції на пересмикування заберуть волонтери. Крім того, в мобільній клініці собак будуть вакцинувати і проводити інші ветеринарні маніпуляції.

Раді пропонують заборонити фотографувати диких тваринПарламенту пропонують заборонити фотографувати диких тварин у містах і населених пунктах, окрім зоопарків, дельфінаріїв, цирків і виставок.

Тальне - єдине місто в області, який підтримав проект мобільного ветпункту. Міська влада виділила машину і гроші на зовнішнє оздоблення. З обладнанням та препаратами допомогли канадські благодійники, адже їм також знайома проблема бепритульних тварин.

«У віддалених місцях Канади теж іноді не можуть вирішити це питання цивілізованим шляхом. Сподіваюся, що подібна мобільна клініка успішно запрацює в Україні. І ми зможемо перейняти подібний досвід», – зазначив віце-консул Посольства Канади в Україні Райан Міллер.

Лікарі сподіваються, що мобільна клініка ще і допоможе порахувати, скільки бездомних собак у регіоні. Адже профільні служби фіксують лише наслідки діяльності тварин, наприклад, випадки сказу. З початку 2017 їх нарахували вже більше 60.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв, що в Києві буде побудований сучасний “Центр захисту тварин”Сказано 28 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Проблема в тому, що бездомні тварини заносять сказ з дикої фауни. Ми сподіваємося, що це вплине на знищення рівня захворюваності, бо не буде розмноження тварин в зв'язку з роботою цих пунктів», - запевнив начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Госпродпотребслужби Віктор Маламуж.

Спочатку мобільний пункт тестуватимуть в Тальнівському районі. Згодом - і в інших районах області.

Раніше повідомлялося, що закон про посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами набув чинності.

Нагадаємо, що в Україні планують посилити охорону тварин і рослин з Червоної книги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: