Парламент зменшив кількість держорганів, котрі перевіряють якість кормів для тварин

Читать на русском
Парламент України прийняв у другому читанні і в цілому законопроект про державний контроль якості кормів для тварин.
Засідання Верховної Ради

Верховна Рада прийняла у повторному другому читанні і в цілому законопроект №0906 про державний контроль, який здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпеку і якість харчових продуктів та кормів, здоров'я та благополуччя тварин.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на сайт Верховної Ради.

Відповідне рішення підтримав 251 народний депутат.

Парламентський екватор: як політики ховалися за популізмом і «рятували» голосуванняПолітичний експерт проаналізував основні досягнення і недоліки в роботі Верховної Ради за останні два з половиною роки.

Згідно з пояснювальною запискою до документу, законопроект спрямований на гармонізацію українського законодавства щодо державного контролю по перевірці додержання законів про безпеку і якість харчових продуктів, кормів, здоров'я та благополуччя тварин.

Очікується, що реалізація документу забезпечить зменшення кількості державних контролюючих органів і це сприятиме веденню бізнесу операторами ринку харчових продуктів, кормів і тварин.

Законопроект встановлює вимоги до організації державного контролю харчових продуктів, кормів і тварин представниками єдиного контролюючого органу компетентного органу.

Знову схибив? Нардеп Барна не голосував за позбавлення мандата АртеменкаНезважаючи на обіцянку, Олег Барна утримався під час голосування за зняття депутатської недоторканності з колеги з «Радикальної партії» Андрія Артеменка.

У проекті визначені загальні вимоги до здійснення державного контролю, з метою перевірки виконання операторами ринку харчових продуктів, кормів, тварин вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та кормів, здоров'я та благополуччя тварин.

Раніше Рада затвердила угоду про співпрацю з Чехією.

Також, Верховна Рада внесла зміни в Сімейний кодекс у питанні забезпечення житлових прав дитини.

Нагадаємо, що 18 травня парламент так і не зміг ввести санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича і його найближчого оточення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: