В Україні посилять охорону тварин і рослин із Червоної книги

Читать на русском
В Україні із січня 2017 року значно посилять охорону тварин і рослин, занесених до Червоної книги.

В Україні із січня 2017 року значно посилять охорону тварин, занесених до Червоної книги.

Відповідний указ підписала тимчасовий виконувач обов'язків голови Держлісагентства Христина Юшкевич, передает «Слово и Дело».

Мінагропрод розгорнув реформу лісової галузі УкраїниУ Міністерстві аграрної політики і продовольства України почала працювати робоча група з напрацювання напрямків реформування лісової галузі України.

«Сьогодні підписала наказ про посилення охорони червонокнижних видів рослин і тварин на територіях установ природно-заповідного фонду Держлісагентства. Охорона червонокнижних птахів, зокрема, передбачена й у нових Санітарних правилах у лісах України. Зобов'язала забезпечити виділення та належний облік охоронних ділянок при лісовпорядкуванні, а також комплекс організаційних і лісогосподарських заходів, спрямованих на збереження та охорону місць проживання рідкісних видів тварин і птахів», – написала Юшкевич у Facebook.

Вона зазначила, що додаткові заходи необхідні для удосконалення режиму збереження флори й фауни. Юшкевич додала, що на основі проведених заходів внесуть додаткові зміни та доповнення до нормативно-правових актів, що стосуються сфери лісовпорядкування.

Раніше повідомлялося, що фактична лісистість в Україні становить 15,9%, в той час як, за розрахунками вчених, оптимальна площа під лісові насадження в нашій країні становить 20%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: