Стало відомо, як виконують обіцянки позафракційні нардепи

Читать на русском

Підбиваючи підсумки шостої сесії парламенту VIII скликання, «Слово і Діло» підготувало рейтинг найбільш відповідальних і безвідповідальних позафракційних нардепів.

Найтвердішу позицію серед позафракційників сьогоднішні займає представник 46-го округу (Донецька область) Сергій Клюєв: судячи з моніторингу статусу його обіцянок аналітиками порталу, він дотримується витриманої й послідовної позиції забувати про них одразу після того, як озвучить.

Так, на сьогодні в активі Клюєва не зафіксовано жодної виконаної обіцянки з 18, проте 16 з них він щиро провалив. З нещодавнього – Клюєв не ініціював жодного законопроекту про посилення держпідтримки аграрного сектора, хоча обіцяв це зробити в своїй програмі. Таким чином, на сьогодні його рейтинг безвідповідальності становить 89%, а дві обіцянки політика все ще перебувають на контролі.

Як виконують обіцянки фракції та групи депутатів у Верховній Раді«Народний фронт», «Самопоміч» і «Батьківщина» увійшли до трійки найбільш відповідальних депутатських об’єднань Верховної Ради України восьмого скликання.

На другому місці за невиконаними обіцянками йде Костянтин Жеваго, який провалив 69% своїх обіцянок – 18 із 26, причому в його активі також немає виконаних. Зокрема, незважаючи на запевнення в тому, що він займатиметься переозброєнням і реформами армії, Жеваго або був відсутній на голосуванні, або не підтримував відповідні законопроекти.

Третім і п'ятими номерами в антирейтингу порталу йдуть представники Закарпаття: Павло та Віктор Балоги, причому у Павла, як і у вищезгаданих депутатів, за даними моніторингу немає жодної виконаної обіцянки, а рейтинг його безвідповідальності становить 62%, або 10 із 16 обіцянок.

На четвертому місці за проваленими обіцянками перебуває утікач Олександр Онищенко. Так, станом на 5 липня він не виконав 57% своїх обіцянок, найсвіжішою з яких, звичайно ж, є запевнення в тому, що він не має наміру ніде просити політичного притулку.

У Віктора Балоги все не так погано. Йому добре даються обіцянки не робити чогось. Наприклад, у липні 2015 року він пообіцяв не співпрацювати з БПП, а ще раніше, в 2012 році, він запевнив, що не працюватиме у фракції «Батьківщини» – і як відрізав. Однак більша частина виконаних обіцянок політика стосується все ж його діяльності в парламентах минулих скликань, за останній рік аналітики порталу зафіксували лише три таких. Що стосується провалених, то їх значно більше – 27 із 47, або 57% від загального числа. Наприклад, у червні він провалив свою програмну обіцянку здійснити необхідні кроки для вступу України до НАТО.

Щодо найвідповідальніших позафракційних депутатів, то серед них найкращий показник у Дмитра Добродомова – 60% виконаних обіцянок. Зокрема, він дотримав своєго слова проголосувати за зняття недоторканності з Вадима Новинського.

На другому місці – депутат Анатолій Денисенко, який лише на 1% відстає в рейтингу відповідальності від лідера списку та наразі виконав 59% своїх обіцянок. З останніх досягнень – підтримка норм з ослаблення державного контролю над середнім і малим бізнесом, що було однією з програмних обіцянок депутата.

Третє місце за рівнем виконання обіцянок обіймає Едуард Матвійчук із рейтингом 48%. Варто зазначити, що показник провалених ним обіцянок майже такий самий – 45%.

Четверте місце в рейтингу посідає Владислав Голуб, який виконав 47% своїх обіцянок. Поки аналітики порталу не зафіксували за нардепом жодної відверто проваленої обіцянки. До досягнень політика можна віднести виконану ним обіцянку домогтися встановлення громадського контролю за призначенням та діяльністю суддів.

П'яте місце в списку найбільш відповідальних позафракційних депутатів посідає Володимир Парасюк із рейтингом в 46% (станом на 5 липня), який за останній рік виконав кілька обіцянок щодо соціального захисту учасників АТО.

Також у циклі матеріалів, присвячених завершенню VI сесії Верховної Ради:

Як виконують обіцянки фракції і групи депутатів у Верховній Раді

Названі найбільш та найменш відповідальні депутати парламентських фракцій

Стало відомо, як виконують обіцянки позафракційні нардепи

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина перша

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина друга

Як виконували обіцянки члени комітетів Верховної Ради. Частина третя

Як виконували обіцянки дообрані депутати?

Молодість чи досвід? Аналітики порівняли відповідальність нових і старих депутатів Ради

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: